تمامی پرسنل سازمان ها و دانشجویان برای آنکه بتوانند فعالیت های خود را با سطح بالایی انجام دهند به انرژی فراوانی نیاز دارند. از طرفی کیفیت غذای دانشگاهی و سازمانی و همچنین کمیت آن می تواند تاثیر بسزایی بر روی میزان بازدهی و عملکرد افراد داشته باشد.
به همین دلیل بیشتر تهیه غذای سازمانی ها و شرکت ها به منظور افزایش عملکرد کارکنان خود سعی می کنند که در وعده های مختلف غذاهای با کیفیت و متنوعی را در اختیارشان قرار دهند. زیرا همانطور که میدانید گلوکز موجود در غذاها موجب می شود که افراد بتواند انرژی مورد نیاز خود برای انجام فعالیت های روزانه را تامین کنند. بنابراین در صورتی مغز و بدن می توانند بالاترین میزان بازدهی ممکن را داشته باشند که به اندازه کافی گلوکز از طریق مواد غذایی و خوراکی ها کسب کنند.
البته لازم است که اشاره کنیم تمامی خوراکی ها مقدار گلوکز مورد نیاز بدن اشخاص را نمی توانند به خوبی تامین کنند. از این رو مسئولین تدارکات سازمان ها باید برنامه غذایی سازمان را به نحوی تنظیم کننده که حاوی غذاهای سالم، پر خاصیت، مقوی، زود هضم و همراه با سطح بالایی نشاسته باشد تا بتواند راندمان کاری پرسنل را بهبود دهد.نحوه تهیه غذا در شرکت ها و سازمان ها
یکی از مسائل دیگری که در این زمینه وجود دارد نحوه تهیه غذای سازمانی برای دانشگاه ها و سازمان ها است که می تواند به سه روش پخت در سازمان، تهیه غذا از کترینگ و خرید غذا از مراکز تهیه غذا صورت گیرد. هر یک از این روش ها دارای شرایط و مزایای خاصی هستند.
کترینگ ها معمولا غذا را تعداد و حجم بالا تولید می کنند، این در حالی است که تهیه غذاها تنها در تعداد خاصی غذا به صورت روزانه آماده می کنند. کترینگ ها تهیه غذا و توزیع آن را به صورت کاملا تخصصی انجام می دهد و تولید انواع غذا توسط آن ها بیشتر حالت صنعتی دارد، این در حالی است که مراکز تهیه غذا بیشتر مشابه غذاهای خانگی عمل می کنند و سفارش کمتری در روز می پذیرند. بنابراین تهیه غذاها نمی توانند انتخاب مناسبی برای یک مجموعه با تعداد پرسنل بالا باشند.
به عبارتی می توان گفت تهیه غذا از کترینگ دارای مزایایی است که از جمله آنها می توان به سفارش غذا در حجم بالا، پشتیبانی بهتر، خدمات بیشتر، خودروهای تحویل دهنده غذا و قیمت مناسب تر اشاره نمود. اما تنها نقطه ضعف آن ها تنوع کمتر غذاها است که باید این موضوع را مد نظر قرار داد.
البته می توان تهیه غذا از کترینگ شرکتی یا سازمانی را برای تهیه وعده های غذایی پرسنل انتخاب نمود. مدیران مجموعه می توانند با این کترینگ ها قراردادی تنظیم نمایند تا بر اساس قانون از پیش تعریف شده ای عمل کنند و دو طرف به این قوانین پایبند باشند. بنابراین اگر تعداد پرسنل بیش از ۵۰ نفر باشد بهتر است که کترینگ ها برای تهیه غذا انتخاب شوند تا به این ترتیب هزینه هایسازمان به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
در مقابل مراکز تهیه غذا منوی آن ها از تنوع غذایی بیشتری برخوردار است، اما دارای پشتیبانی ضعیفی هستند و گاهی اوقات غذا را به موقع تحویل نمی دهند که می تواند اختلالاتی در نظم سازمان به وجود آورد. اما معمولا شرکت هایی که پرسنل کمتری دارند تهیه غذا را انتخاب می کنند و می توانند با تنوع بالای غذای آن ها رضایت بیشتر کارکنان خود را جلب نمایند.
دانشگاه ها در میان این روش ها معمولا تهیه غذا داخل سازمان را انتخاب می کنند، زیرا تعداد دانشجویان و پرسنل دانشگاه بسیار زیاد است و به این ترتیب می توانند بهتر ارائه غذا را کنترل و مدیریت کنند. این روش می تواند مزایای بسیاری برای مجموعه به دنبال داشته باشد.نحوه تهیه غذا در دانشگاه ها و چینش برنامه غذایی چگونه است؟
همانطور که اشاره شد در اکثر دانشگاه ها تهیه غذا در آشپزخانه سلف صورت می گیرد. مسئول تدارکات آشپزخانه دانشگاه با مواد غذایی با کیفیت و تازه را به قیمتی مناسب تهیه می کند و به این ترتیب دانشگاه می تواند غذاهای متنوع تر و با کیفیتی را در هر یک از وعده های غذایی در اختیار دانشجویان و کارکنان خود قرار دهد و برنامه غذایی دانشجویی مناسبی را تنظیم کنند. از طرفی اداره بهداشت و تغذیه دانشگاه نیز می تواند نظارت دقیق تری بر نحوه طبخ غذا، رعایت بهداشت، کیفیت غذا و حجم آن داشته باشد و به دلیل دولتی بودن رستوران دانشگاه دانشجویان می توانند انواع غذاها را با قیمت بسیار پایین و مقرون به صرفه ای تهیه کنند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر