راه اندازی رستوران اداری

۷ بازديد

یکی از جذاب‌ترین و پیچیده‌ترین مشاغل دنیای امروز رستوران داری است. البته این شغل پر استرس از درآمد بالایی برخوردار است و همین موضوع سبب شده تا افراد زیادی در سالیان گذشته برای ورود به این کار متقاضی شوند. برای اینکه اهمیت کار رستوران دار را بهتر درک کنید بهتر است سرنوشت چند رستوران قدیمی را که مدیریت درستی نداشته‌اند بررسی کنید. احتمالاً با آمار عجیبی از رستوران‌ ناریجه ورشکسته‌ای مواجه شوید که امروز اصلاً وجود ندارند. حال اگر به دنبال دلیل این ناکامی بگردید احتمالاً به این نتیجه خواهید رسید که تصمیم گیری‌های غلط مدیریت رستوران یا مالک آن چنین سرنوشتی را برای آنها رقم زده است.

برخی سرمایه‌گذاران وقتی به سراغ ایجاد یک رستوران می‌روند، مدیریت آن را چندان پیچیده نمی‌بینند و از چالش‌های این کار اصلاً خبر ندارند. مدیر یک رستوران باید تمام ابعاد کار خود را به طور کامل تحت نظارت قرار دهد تا نهایتاً بتواند رضایت مشتریان را جلب کرده و رستوران خود را به سمت موفقیت حرکت دهد. بودجه کافی و منوی جذاب تنها عوامل موفقیت یک رستوران نیستند و عواملی مثل کنترل هزینه‌ها یا مدیریت گردش مالی نقش کلیدی‌تری در این موفقیت خواهند داشت. نکاتی که در ادامه بررسی خواهیم کرد کمک می‌کنند تا با شرایط کار یک رستوران دار بیشتر آشنا شوید.

بازار کار رستوران داری چگونه است؟

اول باید این موضوع را مشخص کنیم که شما به عنوان یک سرمایه‌گذار می‌خواهید بازار کار رستوران داری را بررسی کنید یا در این زمینه تخصص دارید و به دنبال کار می‌گردید. اگر رستوران دار هستید و در این زمینه مهارت خوبی دارید قطعاً رستوران‌ها و سرمایه‌گذاران بسیاری هستند که آمادگی دارند از مهارت و تخصص شما استفاده کنند. اگر می‌خواهید مدیریت یک رستوران را به دست آورید باید رزومه خود را آماده کرده و برای افرادی که در این زمینه فعالیت دارند ارسال کنید. حال اگر شما سرمایه خوبی دارید و به دنبال ایجاد یک رستوران می‌باشید و شخصاً می‌خواهید مدیریت مجموعه را بر عهده بگیرید شرایط کمی متفاوت می‌شود. در افتتاح یک رستوران شما باید چندین عامل را در کنار هم قرار دهید. مثلاً افتتاح یک رستوران با منوی غذای گران قیمت در یک منطقه کم درآمد قطعاً به شکست منجر خواهد شد.

مدیر رستوران چه وظایفی بر عهده دارد؟

رستوران داری به دلیل اینکه صنعت رستوران مدام در حال تغییر است، چالش‌های زیادی دارد. برای اینکه بتوانید از عهده مدیریت یک رستوران به خوبی برآیید باید با وظایف اصلی رستوران دار آشنا باشید.

مهمترین وظایف یک رستوران دار عبارتند از:

امور مالی: نیازی نیست که یک رستوران دار حتماً مدیر امور مالی باشد اما باید در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشد. او باید موجودی رستوران خود را به خوبی بداند و بر اساس آن برنامه هفتگی را تنظیم کند. تسلط بر امور مالی به رستوران دار کمک می‌کند تا تجزیه و تحلیل دقیق‌تری داشته باشد. استفاده از نرم افزاری ابری، یکپارچه و کامل برای رستوران داری کمک می کند، بدون دانش حسابداری در جریان امور مالی خود باشید.

مدیریت نیروی انسانی: کسی که قرار است به عنوان یک مدیر در یک مجموعه فعالیت داشته باشد باید کنترل خوبی نسبت به کارکنان داشته و البته مشوق هایی مبتنی بر عملکرد برای آنها ارائه دهد. همچنین، رستوران دار فقط به اندازه نیاز خود باید نیروی انسانی استخدام کند، چرا که بیکاری افراد باعث دلزدگی آنها می شود.

طراحی داخلی: ظاهر یک رستوران همانند کیفیت غذا، قیمت آن و برخورد پرسنل در جذب مشتری اثرگذار است. رستوران دار بر اساس غذاهایی که در منوی خود قرار می‌دهد و سلایقی که در محیط اطراف رستوران وجود دارد، باید بهترین طراحی را برای مجموعه خود در نظر بگیرد.

آشپزخانه: در مورد آشپزخانه مهم‌ترین وظیفه رستوران دار نظارت بر کیفیت و کمیت غذا است. نظارت او باید به این نتیجه منجر گردد که غذاهایی با کیفیت و در اندازه مناسب پخته شود. نیازی نیست غذاهایی که مشتریان زیادی ندارند در تعداد بالا آماده شوند که فقط برای رستوران هزینه به همراه داشته باشند.

بازاریابی: موضوع بازاریابی و تبلیغات در رستوران داری مدرن اهمیت زیادی پیدا کرده است. حتی اگر شما بهترین رستوران کشور را داشته باشید اما بازاریابی و تبلیغاتی که در نظر گرفته‌اید ضعیف باشد به اهداف خودتان نخواهید رسید.

مواد اولیه: یکی دیگر از موضوعات مهمی که رستوران دار باید توجه کامل به آن داشته باشد، خرید مواد اولیه است. او باید تلاش کند مواد اولیه مورد نیاز رستوران خود را با کیفیتی عالی و قیمتی مناسب خریداری کند. هرچه کیفیت مواد اولیه بهتر و قیمت آنها پایین‌تر باشد، رستوران دار سود بیشتری کسب خواهد کرد. البته او به هیچ وجه نباید کیفیت را فدای قیمت کند.مهارت‌های مورد نیاز برای رستوران داری

زمانی در رستوران داری موفق خواهید شد که مهارت‌های این کار را در خود تقویت کنید. مهمترین مهارت‌هایی که یک رستوران دار باید داشته باشد عبارتند از:

تجزیه و تحلیل: یک رستوران دار باید قدرت تجزیه و تحلیل داده ها و بازار را داشته باشد. او باید برای کار خود هدف تعیین کند و بر اساس آن رستوران خود را مدیریت نماید. تجزیه تحلیل به یک رستوران دار کمک می‌کند تا متوجه علاقه مشتریان شود و بر اساس آن غذاهای روزانه را آماده کند. حتی برای تنظیم منو هم تجزیه و تحلیل علاقه مشتریان ضروری است. به کمک تجزیه و تحلیل، رستوران‌دار سود خود را افزایش می دهد.

بیان: کسی که می‌خواهد رستوران داری کند باید فن بیان خیلی خوبی داشته باشد. رستوران دار باید با افراد زیادی مکالمه کند و اگر شیوه درستی برای مکالمات خود در نظر نگیرد قطعاً دچار مشکل خواهد شد. طبیعتاً نحوه مکالمه او با همکاران و کارکنان باید با مشتریان و رقبا تفاوت داشته باشد.

کار گروهی: رستوران دار هم خودش باید اهل کار گروهی باشد و هم افرادی را برای همکاری انتخاب کند که این روحیه را داشته باشند. بخش‌های مختلف یک رستوران ارتباط مستقیم با هم دارند و اگر کارکنان یکی از بخش‌ها عملکرد خوبی نداشته باشند، مجموعه رستوران از این بابت ضرر خواهد کرد.

انعطاف: همانگونه که بارها اشاره کردیم رستوران دار وظایف سخت و چالش‌های جدی در مقابل خود می‌بیند. او اگر می‌خواهد موفق شود باید در مدیریت خود انعطاف داشته باشد. به عبارت بهتر نباید روی یک موضوع بیش از حد پافشاری کند و وقتی متوجه شد موضوعی در رستوران باعث ضرر مجموعه است باید سریعاً آن را حذف کرده یا تغییر دهد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.